14 Comments

  1. Foarte interesant articolul. Eu folosesc insa MAC OS X, am IPv6 de la RDS, dar cateodata se incarca greu anumite site-uri (foarte rar, ce-i drept). Recomanzi vreo versiune de MAC OS care ar rezolva problema asta ? (cred ca are legatura tot cu IPv6)

  2. Author

    @Alin: versiunile de MAC OS mai vechi de 10.6.5 au o problema in sensul ca prefera 6to4 tunnel in fata lui IPv4. asta poate cauza intarzierile de care spui cand accesezi site-uri dual-stack. exista “patch” pentru versiunea 10.6 insa nu si pentru 10.5 sau 10.4. asadar recomandarea mea este sa folosesti MAC OS X 10.6.5+

  3. Trebuie să faci articolul și cu /Linux, iar la secțiunea dedicată să scrii „Merge din Prima™” 😀

  4. Mi-am pus 10.7 (Lion) si nu am mai sesizat problemele de care spuneam. Multumesc pentru sugestie !

  5. Author

    @cmn: cred ca am intalnit versiuni de Linux care nu accepta RA default deci ar trebui sa adaugi echo “1” > /proc/sys/net/ipv6/conf/eth0/accept_ra (pentru eth0 de exemplu).
    adevarat insa ca Linux-ul si IPv6 sunt prieteni vechi si de nadejde 🙂 .

  6. vreau sa ma autentific pe site http://www.arbetsformedlingen.se si nu pot, imi trimite urmatorul mesaj:”Aveți posibilitatea să utilizați site-urile de servicii ocuparea forței de muncă, cu IPv6. Cu toate acestea, nu vă puteți conecta în această funcție, deoarece nu este pus în aplicare. Trebuie să te autentifici, dezactiva IPv6. Cum faci acest lucru depinde de modul în care mediul dvs. arata. Nu poți să o faci singur contactați suport IT “.
    Mentionez ca de pe alt calculator ma pot autentifica, dar de cand am cumparat calculatorul nou (windows 7, si internet de la RCD RDS cu AccEOC 21) NU MAI POT SA MA AUTENTIFIC.
    Am incercat niste variante, de dezactivare-activare a IPv6, dar am acelasi rezultat.
    DACA MA PUTETI AJUTA CU UN SFAT IN ACEST SENS, VA MULTUMESC ANTICIPAT.
    VA DORESC NUMAI BINE!

  7. Author

    @COSTELS: am fost foarte mirat de ceea ce ai scris mai sus. am verificat si m-am convins ca este corect si se intampla exact asa cum zici. am vorbit cu foarte multi oameni si e intr-adevar scandalos ce face site-ul respectiv (probabil nu sunt pregatiti pe partea de securitate v6 sau pe partea de geolocation sau orice alt motiv). o sa le dau un mail si lor dar pana atunci o sa incerc sa te indrum sa-ti rezolvi problema.

    cred ca nu ai reusit sa dezactivezi IPv6 din doua motive:
    1. nu ai router in casa ci te conectezi direct PPPoE de pe calculator
    2. ai dezactivat IPv6 de pe placa de retea insa ar fi trebuit sa o faci direct de pe conexiunea PPPoE

    iata ce ar trebui sa faci de fapt: (vezi ca am pus si 2 poze care sa te ajute)
    1. click dreapta pe icoana cu conexiunea PPPoE si selectezi “Properties” (click aici)
    2. in TAB-ul “Networking” debifezi TCP/IPv6 (click aici)

  8. Author

    am aflat mai multe despre subiectul deschis de COSTELS:
    mai multe agentii guvernamentale din US si intreaga lume au primit un ultimatul sa-si treaca toate site-urile si pe IPv6 (v4/v6).
    agentia pentru ocuparea fortei de munca din Suedia, pentru ca despre ea este vorba ( http://www.arbetsformedlingen.se ) si-a trecut site-ul pe IPv6 insa daca ii accesezi pe IPv6 nu te lasa sa te loghezi (exact ce a semnalat COSTELS).
    situatia este foarte stupida pentru ca practic este un caz unic in care ai access la mai multe resurse daca folosesti doar IPv4 decat daca ai avea si IPv4 si IPv6.
    li s-a atras atentia de mai multe ori in ultimile 4 luni sa-si rezolve problema asta sau macar sa dezactiveze IPv6 insa fara nici un rezultat.
    le-am trimis si eu un mail azi sa-i intreb care este ratiunea din spatele acestui gest eminamente cretin: se feresc de probleme de securitate, vor sa evite probleme de geolocation pe IPv6 … inca astept un raspuns.
    pentru cei care chiar au nevoie sa se logheze pe site-ul asta nu ramane deocamdata decat o singura solutie … cea descrisa in observatia de mai sus.

  9. Pentru routerul H218N ai un firmware mai nou ?

  10. Author

    @Dan: pentru H218N nu am insa am testat ieri cel mai nou firmware pentru H298N si se comporta foarte bine: duce ~950Mb in conditiile in care prioritizeaza ok si IPTV si SIP (voce).

  11. Ai un flash pentru el ?
    E cu aceasi interfata saraca ?

    Merci

  12. Din pacate din interfata veche nu pot nici schimba pe ipv6 🙁

  13. Salutare! a testat cineva pe tp-link wdr 3600 sa mearga ? Multumesc

  14. Author

    @Catalin: te referi la IPv6 pe TP-link wdr 3600? cu openwrt,superwrt,tomato merge cu siguranta. tu vrei cu firmware original?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.