20 Comments

  1. Am si eu un E4200 cu ultimul firmware. Am facut setarile pt ipv6 si a mers in prima seara. De ieri, am adresa de IPv6 pe router si pe calculator, dar cand fac testul pe net imi spune ca nu am IPv6. Ce sa fie?
    Multumesc.

  2. Author

    @cristi: ajungi de pe calculator pe adresa v6 de LAN a routerului ? dar pe cea de WAN ?
    daca iti merg cele de mai sus, da un mail pe v6-support@rcs-rds.ro cu contul tau PPPoE ca in cazul asta nu e problema de la tine. daca e de la RDS se va rezolva foarte repede, te asigur.
    daca vrei sa-ti dai contul de PPPoE pe blogul asta n-am nimic impotriva, insa nu-ti recomand.

  3. OK, multumesc. Mi-au raspuns cei de la RDS si cica rezolva saptamana asta. Multumesc!

  4. Author

    @cristi: sincer sa fiu nu cred ca ai fi putut sa primesti raspunsul ala la un mail trimis pe v6-support@. o problema de ipv6 se rezolva imediat pentru ca nu implica decat partea de config … daca ar fi probleme fizice sau chestii care ar putea dura mai mult, atunci nu ar mai fi problema de v6 pentru ca ar implica si partea de v4.
    in fine, tu stii mai bine despre ce e vorba cand vine vorba de conexiunea ta.

  5. Author

    @cristi: am inteles, deci a fost un raspuns “neoficial” 🙂 !

  6. Salut!
    Scuze de off topic!
    Eu sunt cam prea novice poate pe aici.
    Aseara am instalat si eu routerul meu E4200, precedat de un TRENDnet cu 2 antene exterioare (l-am folosit, cred, 4 ani, dupa care acum cateva zile s-a stricat, atunci cand l-am bagat in priza s-au aprins toate beculetele si asa au ramas…)in fine, eu l-am luat pe asta sperand la o acoperire cel putin dubla sau poate chiar tripla…etc. Unitatea mea de masura in acest caz a fost semnalul de la iPhone in baia de la parterul casei si surpriza, aproape aceeasi si uneori nu prea da de el, dar viteza e ceva mai mare, dar eu ma asteptam la macar vreo doua liniute semnal (la iPhone sunt 3 linii,nu ca la pc 5)!
    ceva sfaturi?(as fi recunascator)!
    si inca o intrebare:ce inseamna acest ipv6 si de ce beneficiez in plus cu el activat sau neactivat?
    Multumesc anticipat!

  7. Author

    @Matei: iti confirm ca E4200 sta mai prost la semnal decat TRENDnet cu 2 antene exterioare dar mai bine la viteza. deci nu ai ce alt sfat sa primesti … nu ai configurat nimic gresit.
    legat de IPv6, nu primesti nimic in plus … mai ales daca este nou pentru tine acest concept. in cazul tau, sfatul meu e sa nu-l activezi.
    P.S. – pentru mesaje de acest gen foloseste te rog FORUMUL.

  8. Inseamna ca nu prea am facut o afacere buna!
    Oricum mersi de raspuns, dar sper sa rezolv ceva cu ceva mai ieftin(un extender sau inca un router), o sa vad ca oricum imi cam pare rau ca de meritat nu prea merita 640 lei.
    Mersi!

  9. Buna seara, am si eu o problema legata de ipv6 de la Rds. A mers ok pana azi, dar de azi nu isi mai ia ip pt ipv6 , mai mult daca las la Service Name scris ipv6test internetul nu mai functioneaza deloc. O fi ceva de la Rds, ca pana azi a mers totul perfect. Multumesc. Seara buna.

  10. Author

    @Bogdan: scrie un mail pe adresa v6-support@rcs-rds.ro cu situatia asta. cei de la RDS asteapta feedback de la clienti pe aceasta adresa si sunt convins ca iti vor rezolva problema foarte repede. toti cei care au urmat acest sfat mi-au spus apoi ca a fost un sfat util si i-au laudat pe cei din tehnic RDS.

  11. Multumesc de raspuns, am trimis un mail de aseara la aceasta adresa, astept sa vad daca imi raspund si va anunt. Multumesc. Zi buna.

  12. Am primit acum un mail de la RDS in care ma anunta ca a fost o problema in retea pe care au rezolvat-o. Acum totul este ok. Foarte profi cei de la suport. Multumesc.

  13. Author

    @Bogdan: ma bucur sa aud ca ti-a fost util sfatul meu.

  14. Domnilor cu scuzele de rigoare s-ar putea sa fie off topic subiectul meu dar chiar nu stiu unde sa-l fac share pentru un help.

    am un router Linksys E4200 v1 la care am facut upgrade de firmware Tomato cu ajutorul lui Liviu caruia ii si multumesc. Routerul merge impecabil totusi!
    aseara am facut upgrade la latimea de banda de la RDS la 500 M.
    Pe cablu direct in calc merge cu 498M in schimb cand conectez pe router nu trece de 80M semn ca undeva managementul de banda e limitat.
    Situatia reala din teren:

    -cablul RDS intra in portul de internet al routerului
    -din unul din celelalte 4 porturi(10/100/1000 asa cum scrie in carte si cum arata si ca imagine in router) pleaca in placa de retea al computerului
    – conexiunea e si IPV6 (Conteaza mai putin dar ca sa fie clar)

    Intrebarea e: de ce nu merge routerul pe 1000?
    Cineva zicea ca problema e la offload din WAN -> LAN teoretic nu stie sa ia viteza din WAN si o sa duca in LAN.

    Multumesc anticipat

  15. Author

    @Dragos: am testat si eu un E4200 cu tomato si fiberlink 1000 de la RDS. la ~95Mbps procesorul sta in 100% deci nu poate mai mult de atat … am testat foarte mult si am tras din 10 locuri diferite, multi thread, TCP /UDP … etc.

    prima data am suspectat ca negociaza in 100Mbps in loc de 1000Mbps pe WAN insa nu e nici o problema la negociere, e de vina procesorul care nu duce mai mult.

    recomandarea mea e sa testezi cu firmware original unde implementarea NAT se face in hardware.

  16. Liviu multam mult.
    Imi pare nespuns de rau sa renunta la Tomato:) dar chiar nu am ce face. sa speram ca merge.
    mai am o intrebare.
    se face poate netbridge cu o conexiune PPPOE pe win7?
    ma gandeam sa aduc RDS intr-o placa si sa leg routerul pe placa a doua.
    routerul ma intereseaza deocamdata pentru wifi … pe telefon deci nu cine stie ce viteza.

  17. Author

    @Dragos: tu vrei de fapt un internet connection sharing pe Win7 care se poate face intre interfata PPP si o interfata fizica un iti infigi routerul pentru a avea WIFI in casa. e un setup cam dubios totusi avand in vedere ca trebuie sa ai PC-ul si routerului pornite pentru a sta pe net de pe telefon.

  18. da e:)
    ramane sa fac restore la ultimul firmware official
    imi poti dau un link cum se face restore la de tomato la vechiul firmware?
    thx

  19. Am un e4200 v1; cu tomato raf speedtest version de aici :
    http://victek.is-a-geek.com/downloads.html
    merge cam 240 mbps cu pppoe de la rds. Deci nu de la categoria linksys, mai jos pe pagina este alta categorie, “SPEEDTEST VERSIONS”.
    Pe langa diverse optimizari a mai scos cate ceva din el, dar poate va este este util.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.