26 Comments

  1. Intradevar merita mentionat. Eu am mers un pas mai departe si am instalat XBMC pe Raspberry Pi (un mini PC la un mini pret). Practic mi-am transformat televizorul intr-un veritabil Media Center. Mai multe informatii puteti gasi la adresele:
    http://wiki.xbmc.org/?title=Raspberry_Pi
    http://www.raspbmc.com/

    Ce m-a uimit cel mai tare este faptul ca poti naviga in meniuri doar cu telecomanda TV-ului.

    Dupa o perioada o sa realizati ca platiti “cablul” degeaba.

  2. Author

    @Daniel: ai dreptate; iar daca ne gadim ca diferenta intre un LED TV si un LED SmartTV (Samsung F6100 vs Samsung F6400 de exemplu) la o diagonala de peste 42” este de peste 500 RON nu vad de ce ti-ai lua un SmartTV care este absolut mizerabil la ora actuala indiferent de model si nu ti-ai lua un miniPC langa TV (rasberry, asrock, etc) ca sa-ti faci cel mai tare Media Center.

  3. E bine de mentionat ca pentru Raspberry, ar trebui folosit un skin care este mai putin intensiv la CPU, exemplu Amber.

    Personal folosesc un build custom de OpenELEC a lui RBej, disponibil aici: http://netlir.dk/rbej/builds/ care merge mult mult mai bine decat OpenELEC-ul vanilla.

  4. Salut,
    am urmat și eu sfaturile lui Liviu, am dezactivat feeds și alte addon-uri inutile și merge chiar fain pe RPi cu OpenElec !
    Eu am versiunea oficială 3.2.4 cu jucăria overclockată pe la 900 Mhz 😀

  5. foarte tare tutorialul! habar n-aveam că se poate face asta, și cum aveam un PI care stătea în mare parte degeaba, am pus openelec (cu amber skin) pe un SD și merge perfect!
    pe lângă ceea ce folosești tu, am adăugat și repositories din http://superrepo.org/get-started/add-the-super-repo-directory-as-source/
    din păcate TV-ul meu nu suporta CEC (s-au n-am aflat eu cum să-l fac să meargă), așa că până una alta, folosesc tastatura.

  6. Salut,

    @Cei care folositi Raspberry, ce ati recomanda?Raspbmc vs openElec?
    Ceva diferente majore la features , consum de resurse?

    Thx,

  7. Salut Mihnea,
    raspbmc e un debian customizat de un copil care-ți permite să folosești Pi-ul ca un linux mai complet, cu pachete instalabile, flexibilitate mai mare, etc..
    Pe de altă parte ca media center raspbmc este jalnic, dacă vrei să folosești micul computer DOAR pentru media stuff atunci folosești OpenElec, o distribuție DEDICATĂ pentru așa ceva, care funcționează extrem de bine.
    Dacă le testezi pe amândouă o să-ți dai singur seama de ce ai recomanda raspbmc dușmanilor și OpenElec prietenilor 😀

  8. Thanks!
    Momentan am inceput sa ma joc cu openElec.Probabil intr-un viitor o sa pun si raspbmc pe un alt SD Card sa-l testez.

  9. Merge fain openElec, cu exceptia add-onurilor video.E jale cu ele, se misca extraordinar de greu(nu ma refer la incarcarea stream-ului ci la navigare prin meniu, filme, cautari etc)
    Am instalat cele recomandate in tutorial + inca 1-2.Mi se pare aiurea sa stau 1-2min ca sa dau next la urmatoarea pagina la o lista de filme de exemplu..

    Voi nu aveti problema asta?Mi-a scapat mie ceva?

  10. Author

    @Mihnea: asa e, navigarea e enervanta insa eu de exemplu imi trec majoritatea filmelor care ma intereseaza la ‘Favorites’. dupa ce adaug 30-40 de filme ma uit la ele in interval de cateva luni sa spunem, insa fara sa mai am problema de care zici tu.

  11. Salut, pentru Raspberry voi ati cumparat codecurile? Eu incerc sa vad streaminguri de la posturi TV si nu-mi dau seama daca nu mai sunt bune adresele pt posturi sau am o problema cu codecurile. Am incercat sa cumpar un codec de pe site-ul oficial dar pt plata cu cardul e folosit un modul PayPal care nu-mi accepta cardul. Daca e nevoie de codecuri, mai exista alt furnizor de la care pot fi cumparate cu cardul? merci

  12. salut la toata lumea….stie cineva cum poti vedea posturi tv romanesti pe platforma xbmc?mi-ar fi de mare ajutor indicatiile voastre…deoarece eu sunt in franta…si as dori sa vad tv romanesti
    merci,
    respect

  13. Buna ziua,

    Am ajuns pe acest site cautand – cu disperare – indicatii despre “movie streaming”. Dumneavoastra cei ce conversati aici sunteti profesionisti.

    Puteti indruma un novice ce sa faca?

    Multumesc anticipat!

  14. Author

    @Iuliana: ce anume vrei sa faci mai concret?

  15. Am un mini PC cu android conectat la Tv avand instalat XMBC-ul care de altfel merge super, dar nu reusesc sa pun subtitrarea cu diacritice:(, o mana de ajutor ar fi binevenita.

  16. Salutare tuturor.

    Folosesc de multi ani XBMC, de pe vremea cand era pe xbox (XBox Media Center). Acest soft a evoluat magnific. Ajuns la versiunea 13 (Gotham). Diferenta dintre OpenELEC si Raspbmc, e discutabila, dar sa adaug si eu cateva, poate vor ajuta:

    – pentru subtitrari cu diacritice, alegi Encoding din setarile de subtitrari in Central Europe (Windows),
    – pentru cei ce vor sa foloseasca telecomanda televizorului, verificati daca tv-ul dvs este capabil de HDMI-CEC. Fie cautati pe net sau in manualul tv dupa model. La samsung functia se numeste Anynet+, la Sony Bravia Link, etc…
    – addon-uri de movie stream ar mai fi si IceFilms tot instaland FUSION cum indica mai sus.
    – pentru posturi tv in lb. romana exista un addon x-sopcast. functioneaza doar pe Raspbmc pentru posesori de RPi.
    – un alt addon util este xbmctorrents care iti permite sa vezi filme si seriale direct din torrente. Permite descarcarea de subtitrari pentru filme.

    Cam atat deocamdata.

  17. Author

    @filme-onlinex: un SPAM util, il lasam :)!

  18. M-am hotarit dupa ce am citit comentariile de aici sa cumpar Raspberry Pi (nu am primit-o inca) pentru a putea vedea canalele TV din romania. Din ce am citit aici plugin-urile recomandate (existente): mashup (trebuie manual adaugate liste cu programe?), si x-sopcast. Pentru a vedea filme, seriale titrate in romaneste: xbmctorrents, fusion – Filmele, serialele sunt deja subtitrate in romaneste sau trebuie sa cauti si sa adaugi subtitrari?

    Am gasit de asemenea tutorialul acesta: http://streams.magazinmixt.ro/en/modules/wiki/wiki_rasp_xbmc_streams.html
    A incercat cineva? Merge?

    Multumesc anticipat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.