113 Comments

  1. Liviule, ai emulatorul pentru DIR-615 rev. E, care e similar cu cel pentru rev. H aici: http://www.support.dlink.com/emulators/dir615_revE/510/login.htm. Te poți uita pe el și să-i explici apoi lui Marius ce vrei să facă într-un email. Trebuie să fi atent că DIR-615 nu are opțiunea de share IPv6 cu IPv4, ca DIR-825, deci și setările sunt un pic diferite.

    Marius, ultimul firmware, 8.04 este bun, nu mai folosi alte versiuni.

    Baftă.

  2. Author

    @Andrei: multam pentru link. am testat acum exact imaginea lui Marius si e problema de firmware. negociaza IPCP prima data, ii da v4, apoi IPv6CP ii da LL de v6 dar ii sterge setarile de v4 si ramane “IPv6 only” exact cum banuiam. asta e problema lui de fapt si e de la firmware. daca nu schimba imaginea asta nu-si poate rezolva problema din setari. i-am comunicat acest lucru.

  3. Andrei este o problema de firmware la revizia H2. Dupa ce am activat ipv6 am facut un test pe test-ipv6.ro si aveam numai ipv6. E bine de avut in vedere pentru cei care vor sa-si cumpere un router dir-615 rev. h2. Initial routerul avea firmware 8.02 si imi facea la fel. Am facut upgrade la 8.04 beta 02 dar inca problema nu a fost rezolvata de noua versiune de firmware.

  4. Pur și simplu habar n-am de ce merge al meu, că-i exact ca al tău Marius. Cred că am avut norocul prostului, am nimerit ca orbu Brăila, unu care merge și nimeni nu poate spune de ce.
    Am găsit problema ta pe forumul D-Link: http://forums.dlink.com/index.php?topic=52528.0.
    Poți să mai încerci cu DD-WRT-ul ăsta: ftp://ftp.dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/2013/02-11-2013-r20675/dlink-dir615h/. E ultima versiune, a apărut ieri și poate că are suportul IPv6 inclus. Instalezi dlink-dir615h-factory-webflash.bin și apoi faci upgrade la dir615h-ddwrt-webflash.bin.
    Dacă nu merge, rămâi cu firmwarul de la D-Link, până repară ei bugul. Asta este.

    Noroc.

  5. Deocamdata am routerul digi zte de la rds care merge bine…mai butonez maiine dimineata cind vin de la serv d-linkul poate-l faca mearga.

  6. Author

    @Marius: deja vad ca postezi de pe adresa IPv6, ceea ce ma bucura 🙂 !

  7. @Liviu zte e destul de ok chiar daca are meniul digi (am vazut critici pe un forum). Am facut port forwward si am tras cu zte de pe torent cu 10 MB
    @Andrei tu ai dir-615 h2 f/w 8.04b02 si iti merge ?? Nu stiu ce sa mai.cred astept noul firmware daca tot.nu merge il dau la cineva care are nevoie de router.

  8. ZTE-ul ăla e o mică bijuterie tehnică, nu se găsește pe piața românească un chipset cu așa procesor și atâta memorie ram, dacă s-ar găsi cred c-ar trece de 400-500 ron.

    Marius spor cu Internet-ul dual stack prin routerul de la rcs & rds 🙂

  9. Salut la toti! in ultimele zile am urmarit multe posturi despre dlink – dir-615 il am de la rds in custodie, de nou a venit cu revizia h1 8.00, care nu avea suport pentru ipv6 over pppoe, am facut update la veriunea 8,02 cand i-am facut toate setarile pe ipv4 si ipv6 a mers 1 sau 2 zile ceas dupa care am patit ca si Marius, mergea greu pe unele site-uri altele nu le incarca deloc, am facut update la ultima versiune 8.04 tot asa rau imi merge, am observat ca 1 min dupa ce dau connect la ipv-6 merg bine toate siturile pe urma se blocheaza nu mai am ce face dau reboot la fel aproape 1 min merge bine, deocamdata l-am lasat numai pe ipv4, nu stiu altceva ce sa-i mai fac, daca sun la rds ma tem ca o sa patesc la fel ca si Marius. Voi ce credeti dati-mi un sfat!

  10. Lasă-l așa, cu IPv4, până când apare un firmware nou de la D-Link, o versiune OpenWrt nouă aici: http://www.ip6.ro/firmware/dir615/ sau este terminată cea, să spunem oficială și pusă pe situl FTP al OpenWrt. Nu știu cât durează, dar asta este.

    Salut.

  11. Multumesc pentru sfat, cred ca deocamdata il las pe ipv4, dat fiind faptul ca il am in custodie de la rds, cred ca o sa-i pun un OpenWrt daca nu o sa apara un firmware oficial de la dlink in care sa rezolve problemele. Am vazut ca unele routere au la configuratia ipv6 over pppoe optiunea share with ipv4,ceea ce 804B02beta nu o are, eu tare ma tem ca de acolo e buba.

  12. Andiy, pe DIR-825 poți configura separat o conexiunea PPPoE pe IPv4 și o conexiune PPPoe pe IPv6, fără share și merge. E o eroare din firmware. A explicat Liviu anterior. Normal și pe DIR-615 trebuia să meargă așa.

  13. Ai mare dreptate pentru ca mie 1, 2 zile mi-a mers f. bine conexiunea cu ipv6 si ipv4 am copiat de pe torrente externe si cu 7, 8 Mb dar mai departe nush ce sa se fi intamplat, cand am mufa bagata direct in placa de retea merge brici e clar problema din router, eu am fiberlink 2 la casa o sa incerc sa dau un restart la OLT sa vad cum se comporta parca am vazut un reset swich, o sa ma uit cand ajung acasa.

  14. Noutati!!! am incercat cu reset!! de fapt ala era un swich on off la OLT, nu a mers tot asa face in schimb am reusit sa configurez ipv6 to 6to4 am bagat acolo primary si secondary dns care le-am copiat in prealabil de pe automat, la status ipv6 network connected nu imi arata default ipv6 Gateway la status placa de retea imi arata ipv6 si ipv6 internet, pe site la testipv6 imi arata ipv6 in schimb imi spune de MTU ca am probleme ”
    Our tests show that you will may have MTU problems with IPv6; this can cause web sites to load slow (or not at all) when web sites enable IPv6. [more info]

    si

    Danger! IPv6 sorta works – however, large packets appear to fail, giving the appearance of a broken website. If a publisher publishes to IPv6, you will believe their web site to be broken. Ask your ISP about MTU issues; possibly with your tunnel.

    am sa vad cat o sa merga asa.

  15. Andiy, valorile MTU implicite sunt, 1492 pentru IPv4 și 1500 pentru IPv6. Poți pune 1500 la amândouă.

  16. Pentru posesori de routere D-Link DIR-825 rev. B1 și B2, am făcut un firmware OpenWrt Barrier Breaker r35761, cu suport pentru PPPoE de la RCS&RDS. Imaginile factory și sysupgrade, le puteți descărca de aici: OpenWrt BB r35761.

    Configurare – După instalarea OpenWrt, trebuie doar să selectați protocolul PPPoE în interfața WAN, să introduceți numele de utilizator și parola, apoi în tabul „Advanced options” bifați caseta „Enable IPv6 negotiation on the PPP link” și nu modificați nimic la setările interfeței wan6, totul este setat automat acolo așa cum trebuie. Wirelessul este implicit oprit și vă recomand să-l porniți doar după ce efectuați setările proprii și securizarea rețelei. Actualizați data și setați regiunea. Gata, mai trebuie doar să salvați și aplicați modificările.

    Backup – După ce ați setat conexiunea PPPoE, wirelessul și le-ați testat, accesați System -> Backup /Flash -> Actions -> Generate archive și creați o arhivă de backup, o salvați pe computer și astfel, în caz că faceți ulterior niște setări greșite, puteți restaura totul fără a fi obligați să configurați totul de la zero.

    Dacă doriți să configurați diferit ledurile, o puteți face și modul în care se poate face acest lucru, îl găsiți aici: OpenWrt – DIR-825 Info (http://wiki.openwrt.org/toh/d-link/dir-825).

    Există un bug de afișare a adresei IPv6 în tabul Overview, a cărui rezolvare sper să apară curând în trunkul OpenWrt și atunci voi actualiza și eu firmwareul.

  17. Noutati!! 1 zi de cand am refacut aceleasi setari ipv6 over pppoe pe aceeasi versiune de firmware, acum merge struna netul nu se mai blocheaza nici un site, pe testipv6 10/10, parca nu am avut niciodata probleme cu routerul parerea mea, ceva a fost de la serverele rds-ului, dupa tonele de nervi care i-am facut cu dir615, acum merge exemplar, sper sa nu mai am probleme!!! va multumesc pentru tot ajutorul dat.

  18. @Andiy mai bine nu mai spuneai :)…. eu tocmai am vindut dir-ul -615 la cineva care nu era interesat de ip6.
    Bine ca sau rezolvat problemele.

  19. Am actualizat OpenWrt pentru D-Link DIR-825 rev. B1&B2. (download)

    Configurarea este acum mai simplă pentru utilizatorii RCS&RDS, care au doar trei setări de făcut:
    – în interfața wan, introducerea numelui utilizatorului și a parolei;
    – alegerea numelui dorit pentru rețeaua wifi și securizarea ei;
    – setarea parolei administratorului și sincronizarea datei.

    Ca și-n postul anterior, vă recomand să faceți un backup al setărilor, după ce ați configurat și testat totul.

    Bugul de afișare a adresei IPv6 nu a fost încă rezolvat, așa că mai avem de așteptat cu problema asta.

  20. aici e problema cu dir-615, de 3 luni ma chinui, si aceeasi problema o am si eu uneori nu merg siteurile ipv4 doar ipv6 si asta e din cauza ca nu au optiunea share with ipv4 ce o are 825, desi am 804.b2 ultimul firmware nu exista optiunea asta, sa speram ca o sa apara cat de curand un firmware nou cu optiunea asta, vedeti mai jos explicatia exacta in link. este doar o problema banala de optiuni ale firmwareului ce ar putea fi rezolvata imediat, pot copia codul sursa de la 825 la 615 daca le e lene, dar cred ca asta e ideea sa cumparam 825 si alte produse sa nu aibe 2 routere la fel 🙂 cred ca e vorba de marketing-sales, in alt firmware mai vechi 803 nu avea la ipv6 Enable Automatic DHCP-PD in LAN acum la 8.04b2 apare, insa nu apare si share 😀 escroci 🙂 le updateaza ei dar nu complet, ne amagesc cu cate putin.

    http://forums.dlink.com/index.php?topic=52528.0

    dir615 merge probabil bine cu ipv6 doar cu openwart peresupun

    si mai jos puteti gasi alte detalii utile despre dir615 gen mtu e corect 1464 nu 1492 si alte chestii de genu.

    http://www.pcgarage.ro/routere-wireless/d-link/dir-615-wireless-n-router/comentarii/

    daca aveti alte comentarii pro si contra sau ma puteti ajuta astept replyuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.