12 Comments

  1. dom’ne, mi-a placut.
    Este la obiect si cu exemplificarile facute a reusit sa ma puna in tema cu problemele de amanunt, cum ar fi cea cu virusii. E fain daca nu ataca sistemul gazda. Multumesc.

  2. Cum pot să fac va virtualbox să-mi recunoască usb-urile mașinii gazdă. Am instalat și guest adition dar tot nu funcționează

  3. Author

    @Paul21: Thanks!

    @cris_preot: S-ar putea sa folosesti versiunea Open Source de VirtualBox care nu are suport USB. Versiunea closed-source are (trebuie sa instalezi binarele de pe site).

    http://www.virtualbox.org/wiki/Editions

  4. sal am instalat xp profesional in virtualbox si asi vrea sa stiu cum pot sa folosesc cd/dvd-ul de la laptop si in masina virtuala ptr ca nu reusesc

  5. Author

    @costy: cel putin in versiunea pe care o am (3.2.8 desi a aparut 4.x) adaugarea unitatii sistemului host (laptopul) se face asa: din setarile masinii virtuale, sectiunea Storage, exista acolo IDE Controller in care eu nu am adaugat nici un drive (scrie Empty). Apesi pe Empty si din dreapta selectezi unul din sloturi gen ide primary master sau secondary master etc, si la CD/DVD device selectezi Host Drive X: unde X: e unitatea cdrom a laptopului. Daca ai probleme poti incerca si checkboxul “Passthrough”.

  6. Folosesc de ceva ani vmware pentru rularea os diferite. Dar am o intrebare: exista ceva de genul acesta insa sa fie portabil, in sensul ca sa poata rula pe un calculator fara drept de administrator? Multumesc!

  7. Author

    @Nicut: e destul de greu in general pentru ca mai toate softurile au nevoie de admin rights pentru tot felul de low-level drivers. Clar este cazul cu vmware… Singura varianta de care stiu este QEMU (are si versiune de windows, dar vezi ca undeva la ultimele versiuni driverul USB era infectat sau ceva de genul asta :). Nu stiu care e site-ul oficial ca am gasit pe mai multe binare de qemu compilate pt Windows, dar poti cauta “qemu windows” pe google si hotarasti tu pe care sa-l folosesti. Nu e asa “full-featured” ca programele comerciale dar e free si pentru multe lucruri functioneaza acceptabil dupa ce te prinzi cum sa-l folosesti 🙂

  8. Am win xp pe 32 bit.
    Cum se poate instala win 2000 pe o masina virtuala ?

  9. Imi poate spune cineva cam ce cpu mi-ar putea suporta 35 de masini virtuale ca nu am gasit nicaieri un exemplu 🙁 . Va multumesc

  10. Author

    Din pacate raspunsul variaza extrem de mult in functie de o gramada de factori (gen cat RAM este nevoie pentru fiecare, capabilitati/generatie procesor, numar de core-uri fizice, ce face efectiv fiecare server). Nu cred ca exista nici un astfel de calcul. Cautand putin pe net vad diversi ruland chiar si 6-10 guest VMs per physical core (ceea ce poate ajunge la ce vrei tu pe un quad core de ultima generatie) dar nu am posibilitatea sa testez acest setup. Oricum vei avea nevoie de un server extrem de puternic pentru a rula 35 VMs, asta daca nu sunt ele in sine extrem de simple (nu proceseaza date decat foarte rar sau in general consuma foarte putin CPU). Mai mult, e foarte posibil sa lovesti alte limite inainte sa ajungi la limita de VMs .. uite un document de la care poti pleca pentru a iti face o idee despre cate limite exista si cati factori trebuie luati in calcul:

    http://www.vmware.com/pdf/vi3_35/esx_3/r35u2/vi3_35_25_u2_config_max.pdf

    Cautand pe site-ul VMware s-ar putea sa gasesti si alte limite in functie de produsul folosit. Posibil sa-ti fie util si acest post referitor la limitele VirtualBox:

    https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=24&t=41211

  11. As dori sa creez pe un PC, 6 masini virtuale.
    5 din aceste masini se conecteaza prin VPN-uri diferite.
    1 din aceste masini ruleaza doar Mozilla Firefox.
    Fiecare in parte printr-un program/explorer primeste date in timp real.

    – Ce configuratie trebuie sa aiba calculatorul?
    *Intel Core i7-3770 CPU @ 3.40 Ghz. 3.40 Ghz
    *16Gb RAM
    *1Tb HDD
    “Aceasta configuratie este ok?”

    – Cum este posibil sa vizualizez cele 6 masini virtuale in acelasi timp pe monitoare diferite?

    – Exista riscul de conflict VPN ? Daca da, ce pot face in acest caz ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.