113 Comments

  1. Stefan, de ce nu incerci openWRT are suport ipv6, tot ce vrei. Uita-te pe internet6.ro, eu dupa ce l-am instalat pe dir 615 meu nici nu vreau sa mai aud de soft original de la dlink, merge struna.

  2. @Andiy & @Liviu: va multumesc de raspuns. eu folosesc Ipv6 si e ok pe un mikrotik RB493G, dar problema e ca cei de la mikrotik nu au un DHCPv6 (stateful) ci merge doar pe baza de neighbor discovery si in acest mod nu obtin DNS-urile v6 de la rds, in schimb am un DIR825 care stie de DHCPv6 in adevaratul sens al cuvantului dar nu primea DNS-urile v6 cel putin acum un an cand am testat ultima data. Acum Liviu probabil isi aminteste ca am mai vorbit cu el despre situatia de la Braila pe care colegii de la tehnic o evita. adevarul e ca am sa testez si direct pe calculator (fara nici un router) sa vad daca la acest moment primesc dns-urile v6. si voi posta apoi…

  3. Author

    @Stefan: te asigur ca RDS trimite in momentul acesta DNS-urile IPv6. daca totusi nu le primesti te rog sa revii cu un mail pentru ca e o problema punctuala/locala, insa sper sa nu fie cazul.

  4. Liviu , te asigur ca dupa ce te voi testa direct fara router daca primesc dns-urile v6 iti voi scrie pe mail. Multumesc mult.
    cred ca iti amintesti ca am mai discutat cred ca pe la inceputul anului si mi-ai spus ca e o problema locala si ca vei contacta colegii de la braila(eventual galati) pt rezolvare. vedem acum .
    multumesc!

  5. Author

    @Stefan: e rezolvata de atunci. astept feedback.

  6. Mda, destul de potent RB493G, intr-adevar RDS trimite dns:DNS 1: 2a02:2f0c:8000:3::1 DNS 2: 2a02:2f0c:8000:8::1

  7. Ștefane, fă cum spune Liviu, că e mai bine. Instalează OpenWRT și toate o să meargă perfect.

    Ai linkurile pentru descărcarea firmwareului compilat de mine, în postul meu din 7 aprilie 2013, sau varianta lui Daniel Petre de pe situl lui FTP, de la adresa asta: http://www.internet6.ro/downloads/dlink-dir-825/.

    Eu am un DIR-615 D și un DIR-825 B2. N-am reușit nici eu să le fac să meargă stabil cu firmwareurile originale, am fost obligat să instalez OpenWRT, ca să-mi meargă toate strună, de când cu IPv6.

    Ascultă-l pe Liviu, că știe ce spune, asta-i meseria lui, Andiy are aceeași părere și eu idem. Sper ca trei oameni care-ți spun același lucru, să te convingă.

    Baftă.

  8. Caline, DIR825 e foarte stabil, singura problema e ca vreau sa il vad cum ia DNS-urile v6 prin DHCPv6 si atat. e stabil si wireless-ul. dar eu stau pe RB493G in mod curent pentru ca am pus pe el si IPTV si imi convine mai mult sa folosesc un singur echipament si pentru net si pentru IPTV.

  9. @ Liviu, ti-am trimis si eu un mail sa te intreb de o recomandare de router pentru fiberlink 1000, te rog mult, da-mi si mie un raspuns.
    Multumesc,
    Stefan

  10. Author

    @Stefan: nu stiu ce router sa-ti recomand pentru fiberlink 1000 insa ma interesez si revin cu un raspuns.

  11. Salut.Detin de ceva vreme un d link dir825 si nu reusesc de nici un fel sa accesez 192.168.0.1.Am reusit sa accesez 192.168.1.1 si sa fac setarile pentru rds.Pe router scrie ca am in firmware 2.01 sau ceva de genul si am vazut ca pentru ipv6 am nevoie de 2.05 dar eu nu reusesc de nici un fel sa intru in meniul lui.192.168.1.1 ma duce in dd-wrt si nu seamana interfatza cu ce ati postat mai sus.

  12. Salut lume
    Incerc si eu cu dd-wrt pe un dir-825 si nu se conecteaza de nici o culoare pe pppoe la rds.
    Sugestii ?
    Multumesc

  13. Author

    @Adi: nu se conecteaza nici v4 nici v6 sau e problema doar la v6? daca incerci de pe altceva iti merge, adica nu ai contul blocat sau alte chestii de genul asta nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.